Lovely (nr. 16) maakt 'ypsilonfamilie' voltallig

Brigitte (38) en Ivo Driessens (44) verwelkomden gisterochtend om 3.24u hun zestiende kindje: Lovely. Hoewel de thuisbevalling perfect verliep, vindt mama Brigitte (39) de ypsilonfamilie nu compleet. ”Ik zie niet op tegen nog een 17de zwangerschap, maar wel tegen de pijn van het bevallen.”

ssimons

Verrassend nieuws vanuit Merksem. Dat het ypsilongezin nog uitgebreid is met babymeisje Lovely (3,450 g en 49 cm) mag niet verbazen. Wat wel onverwacht komt, is de mededeling van Brigitte dat het wat haar betreft nu welletjes is.

Luie baarmoeder

”Fysiek zouden we zeker nog verder kunnen doen. De vroedvrouw had me gewaarschuwd dat ik na 15 bevallingen kans had op een luie baarmoeder, maar dat bleek zeker niet het geval. Toch vind ik 16 een mooi, rond getal. We hebben nu vier jongens en twaalf meisjes. Je zou zeggen: we proberen nog voor een vijfde zoon, maar dat zou de verkeerde motivatie zijn. En ik wil ook niet absoluut voor dat record gaan. Over enkele jaren wil ik klaarstaan om kleinkinderen op te vangen, als die er komen. Wanneer je zelf nog in de pampers zit, gaat dat niet.”

Wendy (23), Cindy (20), Jimmy (19), Brendy (18), Sonny (17), Sandy (16), Purdy (15), Chardy (11), Yorry (10), Yony (8), Britney (7), Yenty (5), Ruaby (4), Xanty (3), Pearly (1,5) zijn in elk geval in de wolken met Lovely. Buiten Jimmy wonen alle kinderen nog onder het ouderlijk dak, al vliegt Brendy binnenkort wel uit. Ivo was net op tijd thuis van zijn nachtwerk. De meeste kinderen sliepen tijdens de thuisbevalling gewoon door.

Zwangere papa

Brigitte beviel al 16 keer zonder epidurale. ”Al mijn bevallingen kwamen spontaan op gang. Ik heb altijd gezegd dat ik wel eens in een bad wil bevallen.”

Toch nog een zeventiende dan? Brigitte schudt nee. ”Of ze zouden iets moeten uitvinden voor mannen, zodat onze papa de volgende keer kan bevallen”, grapt Sandy.

Nog snel iets over de y-naam. ”Die heb ik gekozen”, verklapt Brigitte. ”In het feuilleton Familie zat vroeger een personage dat Lovely heette, en ik herinnerde me die naam nog uit babyboekjes. Qua inspiratie voor y-namen zitten we nog niet aan het einde van ons Latijn.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio