"GrooveZ: niet voor herhaling vatbaar"

GrooveZ: niet voor herhaling vatbaar

"GrooveZ: niet voor herhaling vatbaar"

Print
De Dageraadplaats en omliggende straten stralen op een doordeweekse dag charme uit. Op zondag 6 juli toonde het plein veel gelijkenis met een vuilnisbelt. Het minifestival, met de nadruk op mini, GrooveZ werd er georganiseerd. De naam van het festival klonk veelbelovend.

- door burgerjournalist Yvonne Buysen

Beljam Showcase slaagde erin het publiek tot leven te brengen. De Antwerpse rap die de groep bracht was eigenlijk wel grappig.
De Belgische reggae artiste Onesty wist niet te overtuigen. Met een flauw applaus verliet de zangeres het podium, niets te vroeg. De vraag stelt zich of iederen die op een podium staat daar ook thuishoort.
Het werd uitkijken naar de hoofdact van het evenement Blackmann, een reggae-artiest uit Jamaica. Blackmann en zijn formatie brachten inderdaad reggae, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik had verwacht in zekere zin de Bob Marley-spirit te kunnen waarnemen, helaas ontbrak deze volledig.

Veel rastakapsels, weed en honden

Het was boeiender het publiek te observeren dan te volgen wat er zich op het podium afspeelde. Rastakapsels in alle lengtes, vormen en kleuren. Bij een bepaalde man waren de dreadlocks zo lang dat ze bijna de grond raakten. In één handige draaibeweging en zonder enig "gereedschap" slaagde hij erin de lokken in te korten tot een meer praktische lengte. Indrukwekkend!

Het leek of een man uitgedost als Tiroolse berggids op een verkeerd evenement gemikt had. Misschien werd hij de verkeerde kant uitgestuurd, wat wel vaker gebeurd wanneer men iemand de weg vraagt. Opvallend veel honden ook op dit evenement. Ze gaven de indruk er een beetje gestresseerd bij te lopen en dachten waarschijnlijk: "Was ik maar thuis gebleven".
Zo dacht ik er trouwens ook over.

.

Nu in het nieuws