Countryzangeres is Idool van de Hei

Lisa Clark, een twintigjarige Aarschotse die nu in Kasterlee woont, is maandagavond in Berlaar-Heikant uitgeroepen tot Idool van de Hei 2008. De countryzangeres liet twee andere zangeressen achter zich.

Voor de vijfde editie tijdens Heikermis mocht feestvereniging Ambiance liefst 27 deelnemers inschrijven. ”De drie op het erepodium waren sterk aan elkaar gewaagd”, zegt Sandra Dupont, alias Sandrina, die de deelnemers begeleidde. ”Het waren drie straffe madammen.”

Buitenland

”Voor mij is dit uitstekende reclame”, reageert de winnares. ”Ik zing al acht jaar en ben vergroeid met het countrywereldje. Met de groep waar ik vier jaar bij zat, wonnen we ook al eens twee prijzen op countryfestivals. Maar dat ik nu kans zou maken om te winnen, had ik niet durven hopen. Country is tenslotte een aparte stijl.”

Lisa Clark haalde het met een cover van Let ’er rip. ”Ik schrijf nu ook eigen liedjes, die meer rock-country klinken. Twee liedjes heb ik al opgenomen. En ik treed ook geregeld op in het buitenland, onder meer in Frankrijk en Nederland. In december zing ik bij Billy Bobs in het countrydorp van Disneyland Parijs.” Op 6 september treedt Lisa Clark bovendien op tijdens ’Balder Zingt’.

Publieksprijs

Ook de negenjarige Laura uit Berlaar zette een mooie prestatie neer. De jongste deelnemer stond voor het eerst op een podium en werd beloond met de publieksprijs.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio