Liter van Pallieter groot succes

Sinds de lancering van streekbier de Liter van Pallieter is het biertje al door velen gedronken en goedgekeurd. Het succes neemt zo’n grote proporties aan dat hier en daar al cafés zonder zitten.

jvandermosten

De Liter van Pallieter werd gebrouwen naar aanleiding van het concept Pallieteren. Het bier wordt geschonken in cafés in de gemeenten Berlaar, Putte, Heist-op-den- Berg, Lier en Nijlen.

12.000 liter

De feestelijke voorstelling met ambassadeur Walter Grootaers vond eind april plaats. “In het begin waren het er genoeg, maar de vraag is zo groot dat we momenteel niet altijd kunnen volgen”, legt Achiel Van de Moer van microbrouwerij Achilles uit.

Volgens de bekende brouwer is er al een enorme hoeveelheid bier aan de man gebracht. “Ik heb al 12.000 liter gebrouwen. Ik brouw continu. Niemand had kunnen voorspellen dat het bier zo’n succes zou worden. Uiteindelijk is dat goed nieuws, want dat betekent dat de mensen het lusten”, aldus Achiel.

Snel brouwen

De microbrouwerij kreeg zelf al veel mensen en cafébazen aan de lijn of over de vloer. “Ze vragen zich af waar ze het bier nog kunnen krijgen. Ik doe mijn best om zo snel te brouwen als ik kan. Half augustus zal het volgende brouwsel klaar zijn”, belooft Van de Moer.

Voor wie zeker niet zonder bier wil vallen, heeft Achiel nog een tip. “Koop voldoende grote hoeveelheden in één keer aan als je verwacht om veel te verkopen”, klinkt het.Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio