Antwerpen zet België op wereldkaart van het profgamen

Het heeft lang geduurd, maar ons land heeft met het Antwerp eSports Festival eindelijk een eigen professioneel gametornooi. Van 25 tot en met 27 juli vormt het Hiltonhotel in de Scheldestad het decor voor de eerste editie. In de prijzenpot wacht 50.000 euro op nieuwe eigenaars.

fbaeten

BR>

In landen als de VS, Duitsland, Zuid-Korea, Nederland, Zweden en Groot-Brittannië wordt al jaren professioneel gegamed. In die mate dat het kruim van de internationale topspelers zelfs fortuinen verdienen. Om die jongens naar ons land te lokken is er geld nodig. Veel geld. Met een prijzenpot ter waarde van 50.000 euro ambieert het Antwerp eSports Festival alvast een plekje tussen de grotere gametornooien van Europa. “We hebben twee grote wedstrijden voor professionele gamers gepland. De inschrijvingen lopen vlot binnen. De wedstrijd voor ‘Call of Duty 4’ is volgeboekt, voor ‘FIFA 08’ zijn er nog maar enkele plaatsen”, zegt organisator Steven Leunens. Het Antwerp eSports Festival is er niet alleen voor getrainde cyberatleten, bezoekers kunnen ook deelnemen aan kleinere tornooien en maken zo kans op cash geld of andere prijzen.

Verkeerd beeld

“Met het festival willen we professioneel gamen bekend maken bij het grote publiek. De meeste mensen hebben nog steeds een verkeerd beeld. Ze denken dat die profspelers maniakken zijn die zich opsluiten op een kamertje.”

Live commentaar

U kunt zich van het tegendeel vergewissen van 25 tot en met 27 juli in de chique balzaal van het Hiltonhotel in Antwerpen. “Een mooie locatie voor een uniek evenement”, stelt Leunens. “Bezoekers kunnen de wedstrijden van de profspelers volgen op een groot scherm. We vliegen vier mensen over van QuadV, een Engelse organisatie die live commentaar brengt en voor de nodige animo zorgt tijdens zo’n wedstrijd. Vergelijk het met een voetbalmatch op televisie, maar dan spannender.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio