Doorstartplan Huub en Daisy gedwarsboomd

De constructie die zakenman Huub Fijen, echtgenoot van ex-miss Daisy Van Cauwenbergh, had opgezet om na het faillissement van vier van zijn bedrijven vorige maand elders een doorstart te kunnen maken, gaat niet door. Volgens de vakbond hebben de curatoren twee overnamekandidaten.

ssimons

Vakbondssecretaris Koen Dries (ACV) stelt dat een meerderheid van de zowat honderd werknemers van de vier bedrijven in juni stiekem een contract kreeg aangeboden bij een firma waar Huub Fijen op papier niets te maken heeft, maar waarvan zijn vrouw Daisy Van Cauwenbergh een van de twee bestuurders is. Op die manier kon hij een hoop schulden ontlopen via het bankroet en met de werknemers met winstgevende activiteiten doorgaan bij de vennootschap van Daisy.

”Dat gaat nu niet door”, zegt Dries. ”De curator onderhandelt volop met twee overnamekandidaten. De meeste werknemers blijven liever.” Het lijkt er volgens de vakbondsman ook steeds meer op dat Fijen aan een soort van koppelbazerij deed: ”Hij betaalde keer op keer zijn RSZ niet, toch telkens bijna 40% van het brutoloon, en gebruikte dat geld voor zichzelf of om bij klanten onder de prijs te kunnen werken.”

Of de affaire een gerechtelijk staartje krijgt, blijft afwachten. ”Het zal voor een stuk afhangen van het eindverslag van de curatoren. We zullen ook bekijken wat we er als vakbond aan kunnen doen.”