Steeds meer 70-plussers genieten van seksleven

Steeds meer 70-plussers genieten van seksleven

Steeds meer 70-plussers genieten van seksleven

Print
Koppels van over de zeventig hebben veel meer en betere seks dan alle generaties die hen zijn voorafgegaan. Dat blijkt uit een studie die in de British Medical Journal is verschenen.

Wetenschappers van de Zweedse universiteit van Göteborg ondervroegen meer dan dertig jaar lang - sinds 1971 al - senioren over de seks in hun leven. Vooral de vrouwen uitten hun grote tevredenheid. Het aantal 70- plussers dat nog betrekkingen heeft, stijgt bij mannen én vrouwen, getrouwd of niet. In de loop der jaren steeg het aantal getrouwde mannen dat seksueel actief blijft, van 52 naar 68 procent. Het aantal getrouwde vrouwen met regelmatige geslachtsbetrekkingen steeg van 38 naar 56 procent.

Eén schaduwkantje: met de ouderdom stijgt ook het aantal mannen dat fysieke problemen meldt in verband met erectie, maar dat belet niet dat steeds meer oudere vrouwen aangeven dat ze ‘ten zeerste tevreden’ zijn over hun seksleven.

Fitter

Seksuologe Petra Boyton van het University College in Londen over het onderzoek: “De 70-plussers van nu hebben niet alleen de seksuele bevrijding bewust meegemaakt, ze zijn ook fitter en gezonder dan hun leeftijdsgenoten van vroegere generaties. Wij vergeten best het stereotiepe beeld van rondstrompelende oudjes met een wandelstok die niet meer in staat zijn tot seks”.

.

Nu in het nieuws