Verkeerscel onderzoekt situatie in Diepestraat

CD&V-oppositieraadslid Marc Jaspers vroeg om de Diepestraat in Beerzel (Putte) veiliger te maken. Ook de meerderheid van Vld-OKsp. a vindt dat er een probleem is met de snelheid van het verkeer in die straat en zal daarom de situatie voorleggen aan de verkeerstechnische cel.

jvandermosten

“Het probleem van de veiligheid stelt zich vanaf het begin van de Diepestraat tot voorbij het Bergstraatje”, stelt Jaspers. “Dat stuk wordt veel gebruikt door schoolgaande kinderen omdat de achteruitgang van de school in het Bergstraatje op dat deel uitgeeft. Daarenboven beschikt dat stuk niet echt over een degelijk fietsen voetpad. De tuinen van de mensen liggen direct tegen de straat en er wordt algemeen te snel gereden.”

Het raadslid vraagt daarom een onderzoek door de verkeerstechnische cel om de weg veiliger te maken. “Misschien kunnen enkele kleine ingrepen het probleem al oplossen?”, vraagt hij zich af.

Verbeterd

De meerderheid vindt nochtans dat de Diepestraat fel verbeterd is maar geeft toe dat, net door die verbetering, er een probleem met de snelheid is. “De Diepestraat had vroeger een versleten asfalt en greppel en aan de kant van de woningen lag er afwisselend dolomiet, kiezel of kassei. De voortuintjes sloten rommelig op de rijweg aan. Er is een voetpad aangelegd en de toestand is er fel verbeterd. Het gevolg daarvan is het probleem van de snelheid”, stelt burgemeester Peter Gysbrechts (Open Vld).

De raad zal daarom de problematiek voorleggen aan de verkeerstechnische cel.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio