Oppositie voelt zich misleid over parking

Print
Heist-op-den-Berg - De Gemeentebelang-oppositie vindt dat zij werd misleid over de nieuwe parking die de gemeente enkele maanden geleden heeft aangekocht aan de Neerweg. “Wij dachten dat het over een perceel ging dat 500 meter dichter bij het centrum lag”, zegt fractieleider Eddy Gorris.

”Het terrein is ruim een halve hectare groot en het is de bedoeling er een randparking voor het centrum in te richten met een capaciteit van een 95-tal wagens”, stelt schepen van Openbare Werken Patrick Feyaerts (Open Vld). ”Er staat nog een loods op die eerst moet worden afgebroken en waarvoor wij subsidies aanvragen.”

Misleid

Eddy Gorris is tevreden met de extra parking maar wijst erop dat zij werden misleid. Hij zou het “normaler” hebben gevonden dat bij zo’n dringende aankoop vooraf de fractievoorzitters van de verschillende partijen werden samengeroepen.

“De aankoop is op vrijdagnamiddag op een openbare verkoop gesloten en wij hebben de aankoop al op de gemeenteraad de dinsdag daarop gemeld”, meent Feyaerts. “Daarenboven moeten wij alle kansen te baat nemen om eigendommen, niet ver van de Bergstraat, aan te kopen voor parkeergelegenheid.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio