Nic Baltazar maakt videoclip voor klimaat

Nic Baltazar maakt videoclip voor klimaat

Nic Baltazar maakt videoclip voor klimaat

Print
Regisseur Nic Baltazar gaat samen met 'Friends of the Earth Vlaanderen en Brussel' een videoclip maken. "SOS Klimaat" wil aandacht vragen voor de opwarming van het klimaat.

Nic Balthazar vindt dat er te weinig gebeurt rond klimaatsverandering. Met de clip, die ook op YouTube zal verschijnen, wil hij samen met Friends of the Earth Vlaanderen en Brussel een verschil maken.

“Ik kreeg het krankzinnige idee om een filmpje maken met vele duizenden figuranten, die met gigantische menselijke letters oproepen tot actie. Vandaag, nog net voor het te laat is. Dit filmpje met muziek van Soulwax en animatie van de Neveneffecten zou op zijn beurt wereldwijd opgestuurd worden naar alle politici met een vraag voor concrete actie tegen klimaatverandering. Meteen is het ook een beetje de benefiet van de audiovisuele industrie, die zijn steentje probeert bij te dragen in het redden van de planeet," aldus Balthazar.

“De ambitie is een Youtube-clip met minimum een half miljoen clicks. De opname waarin elke figurant als het ware een pixel wordt in een gigantisch menselijk LCD scherm zou echter meteen ook de grootste klimaat betoging in ons land moeten worden," klinkt het nog.

Radiohead

Op zondag 10 augustus tussen 14.00 en 21.00 uur vinden de opnames van de clip plaats op het Klein Strand in Oostende. Er wordt dan ook een openluchtfuif gehouden.

Het evenement is een onderdeel van het "The Big Ask" klimaatcampagne, waarvan Thom Yorke van de Britse groep Radiohead het internationale uithangbord is.

.

Nu in het nieuws