Putse straten herinneren aan verleden

In het kader van de viering voor duizend jaar Putte werden begin juni een aantal doeken ontworpen met prachtige oude foto’s van de Putse deelgemeenten. Sinds kort zijn die doeken in de straten te bewonderen.

jvandermosten

“De doeken dienden tijdens de Putse feesten als decor voor vijf toneelfragmenten die de toneelverenigingen opvoerden”, zegt cultuurbeleidscoördinator Robby Goovaerts. Er werd naar een aantal locaties gezocht om dit beeldmateriaal het hele feestjaar op te hangen en te tonen aan de bevolking, verdeeld over de verschillende deelgemeenten.

“Op die manier kan iedereen ervan genieten en kan de bevolking zich een beeld vormen van hoe de gemeente er ongeveer een eeuw geleden uitzag”, zegt schepen van Cultuur Chris Bosmans (OK).

Gevels

Het beeldmateriaal bevindt zich aan de gevels van het Atelier voor Creatieve Expressie (ACE) in de Hoogstraat in Beerzel, van de vrije basisschool in de Meester Van der Borghtstraat in Grasheide, van de basisschool in de Peulisbaan in Peulis, in de voortuin van het gemeentehuis in de Alice Nahonstraat en aan het heemmuseum Het Molenijzer aan de Heuvel in Putte.

“Na het feestjaar kunnen de doeken ook nog gebruikt worden voor andere initiatieven”, laat de schepen weten.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio