"Er zitten zelfs ratten in het gras"

Er zitten zelfs ratten in het gras

"Er zitten zelfs ratten in het gras"

Print
Antwerpen - Af en toe zien buurtbewoners een rat wegschieten in het gras, en hondenbezitters zijn bang voor teken. In de Charles de Costerlaan wordt het gras misschien één keer per jaar gemaaid, en dat vinden de bewoners veel te weinig. Maar niemand lijkt te weten wie verantwoordelijk is voor dat stukje groen op de ingang van de Waaslandtunnel.

Uren heeft Chantal Aesseloos (50) al aan de telefoon gehangen met verschillende diensten. Eerst met de stad Antwerpen, vervolgens met het Vlaams Gewest, toen met Natuur en Bos en dan ook nog met de afdeling Zeeschelde. “Niemand wist wie er nu verantwoordelijk is voor deze grasvelden”, vertelt de vrouw van de conciërge van een van de flats in de Charles de Costerlaan.

Ratten en teken

Raymond Berckmans (73) is een van de buurtbewoners die zich ergert aan het hoge gras. “Vroeger werd het goed verzorgd, maar sinds drie jaar niet meer. Laatst heb ik een grote rat zien lopen. Dat gaat toch echt te ver.”

Annika Bellekens (41) durft haar hondje niet in het hoge gras te laten lopen. En dochter Sarah (12) is zelf ook bang voor teken. “Laatst had ik er één op mijn schouder.”

Verwarring troef

Bij de stad Antwerpen verwijst een kabinetsmedewerker voor dat stuk grond door naar het Vlaams Gewest. Maar ook daar is er verwarring over wie nu verantwoordelijk is.

“Vroeger was dat de stad, maar sinds een tijd niet meer”, zegt Erika Decorte van de afdeling Wegen en Verkeer. “Bij ons zit het ook niet in het bestek, al hebben we dat stuk gras al wel eens gemaaid. We zullen het dus nog wel eens doen, maar voor de toekomst moeten we toch uitzoeken wie nu verantwoordelijk is. Daarover bestaat ook bij ons enige verwarring.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio