Buurtcomité pleit nogmaals voor veiligere Eglantierlaan

Print
Wilrijk - “Onze straat is een racebaan”, is de veel gehoorde klacht van de bewoners van de Eglantierlaan die deels op Antwerps, deels op Wilrijks grondgebied ligt. Omdat verschillende ludieke acties nog geen resultaat opleverden, luidt het buurtcomité nog eens de alarmbel.

De Eglantierlaan is een lange rechte straat van bijna een kilometer. Met haar statige herenhuizen op grondgebied Wilrijk is ze een van de mooiste straten van het district, met overwegend jonge gezinnen met kinderen.

Woonstraat

In die uitgesproken woonstraat zijn er geen verkeersremmers en halfweg ligt een uitgestrekt en gevaarlijk kruispunt waar oversteken levensgevaarlijk is. Om hun verzuchtingen duidelijk in de verf te zetten bouwden de bewoners er in januari met hun afgedankte kerstbomen zelf een virtuele rotonde. Goed een halfjaar later is de situatie er nog onveranderd en even onveilig.

“Nog steeds stellen wij vast dat haast niemand de snelheidsbeperking van 50 per uur respecteert”, zegt voorzitter Veerle Van Nimmen van het buurtcomité Eglantierlaan-Parkwijk.

Flitspalen

“Onze straat lijkt wel een snelweg van en naar de Ring. Veel automobilisten gebruiken onze straat als sluipweg om de flitspalen op de Jan Van Rijswijcklaan te ontlopen. Bovendien is er druk openbaar vervoer, wat er mee toe geleid heeft dat het wegdek in zeer slechte staat verkeert.”

De buurtbewoners begrijpen niet hoe in de buurt op minder drukke kruispunten wel rotondes worden aangelegd, maar niet op het zo gevaarlijke kruispunt Eglantierlaan-Della Failellaan-Varenlaan. “Het kruispunt is Antwerps grondgebied, maar tegen het district Wilrijk aan”, zegt Van Nimmen. “Zo blijven beide districten de bal naar elkaar toespelen.”

Voorlopige maatregelen

In afwachting van een definitieve oplossing beloofde het district Antwerpen om te laten onderzoeken welke voorlopige maatregelen er in korte tijd kunnen worden genomen om de situatie in de Eglantierlaan te verbeteren.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio