Gewichtheffer Tom Goegebuer mikt in Peking op top acht

Gewichtheffer Tom Goegebuer mikt in Peking op top acht

Gewichtheffer Tom Goegebuer mikt in Peking op top acht

Print
Tom Goegebuer is de enige Belgische gewichtheffer op internationaal niveau. In augustus wil hij schitteren op de Olympische Spelen. De kwalificatie voor Peking was voor de gewichtheffer een kinderdroom, die in vervulling ging. “Ik ben in vorm en wil een goed resultaat halen in Peking”, aldus Goegebuer.
BR>

Het gewichtheffen kwam de laatste tijd negatief in het beeld met dopingschandalen. Bulgarije stuurt geen gewichtheffers naar de Spelen, nadat uitlekte dat maar liefst elf atleten betrapt werden op het “Al die dopinggevallen zijn spijtig, het zet de sport in een slecht daglicht. Maar ik ben blij dat dit vóór de Spelen gebeurde. Ik hoop dat de atleten inzien dat het zo niet verder kan”, aldus Goegebuer. “Ik ben blij dat die Bulgaarse dopingaffaire vóór de Spelen aan het licht is gekomen”

Zilver

Op het EK pakte Tom een zilveren plak, maar dat volstond niet om naar Peking te mogen. “Maar het BOIC vroeg me om mij toch klaar te houden en mij voldoende voor te bereiden.” Door de schorsing van het Bulgaarse team kreeg Goegebuer intussen een wildcard voor de Spelen. “Ik heb een paar keer nipt de Spelen gemist, maar ben altijd blijven doorgaan. Ik heb gevochten voor mijn droom. En nu komt die uit.”

Aziaten

In Peking mikt Goegebuer op een plaats in de top acht. “De kansen op een medaille zijn niet realistisch. Het niveau op de Spelen is altijd hoger en de Aziaten zijn in mijn gewichtsklasse zeer sterk. Ik wil alles uit deze Spelen halen, een Belgisch record zou mooi zijn. Als ik de top acht behaal, zijn de Spelen voor mij geslaagd.”

Meer sportnieuws