In juli goudgeel, in de herfst mooi bruin!

Op 20 juli organiseren de "Natuurgidsen regio Kalmthout" voor een 2de keer een wandeling in het natuurgebied Kortenhoeff. De afspraak is om 9.30 uur aan de ingang van de geitenstal op de Abdijlaan in Huybergen. Dit keer is het Dré Vansteenvoort die de wandelaars gidst in dit mooie gebied.

ecoolen

Enkele jaren geleden werden er in het natuurgebied Kortenhoeff een heleboel sparren en dennen gekapt. Het uitdunnen van het bos heeft als doel de natuur een nieuwe impuls te geven. Op deze manier kunnen fauna en flora weer hun gang gaan.

Zo vinden we op vochtige plaatsen "Beenbreek", een plant die tegenwoordig vrij zeldzaam geworden is. De wetenschappelijke naam is "Narthecium ossifragum". De Nederlandse naam komt van de legende dat schapen die haar zouden eten sneller hun poten zouden breken.

Is deze legende waar?

Ze is wel enigszins te begrijpen! Beenbreek groeit voornamelijk op een zeer drassige bodem. Geen ideale plaats om schapen te laten grazen. Grazen de schapen er toch, dan lopen ze meer risico om hun poten te breken. De meest waarschijnlijke verklaring is echter, dat deze plant uitsluitend groeit op zure bodems, waar niet of nauwelijks kalk in zit. En… kalk is onontbeerlijk nodig voor een gezond skelet.

Het is er aangenaam wandelen langs de verbrede en verharde paden. Vooral de bank bij één van de vennen nodigt uit om te genieten van de rust en de stilte!

Iedereen is van harte welkom! De wandeling duurt 2 à 3 uur, deelname gratis en inschrijven is niet nodig!

Onze "Wandelkalender 2008" en nog veel meer informatie kan je vinden op de website.

Organisatie: "Natuurgidsen regio Kalmthout" Info en auteur: Vander Sypt Chris - 03 666 48 03 - chrisvandersypt@skynet.beMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio