In Provence overleden Wout Daelman onderweg naar België

In Provence overleden Wout Daelman onderweg naar België

In Provence overleden Wout Daelman onderweg naar België

Print
De jongen die maandag in Zuid-Frankrijk na een ongeval het leven liet, is de dertienjarige Wout Daelman. Zijn ouders kwamen dinsdag ter plaatse. Waarschijnlijk wordt het stoffelijk overschot van de jongen vandaag naar ons land overgebracht. Zijn taalkampgenoten plannen een herdenkingsmoment.

Wout Daelman uit het Oost-Vlaamse Denderleeuw kwam maandag om het leven toen de minibus waarin hij zat tegen een boom terechtkwam.

De jongen was sinds 2 juli in het Franse Gréoux-les-Bains (Haute- Provence) op taalkamp met de Belgische organisatie Crea-Langues. Over de precieze omstandigheden van het ongeval heerst ook een dag nadien nog onduidelijkheid.

“Onze chauffeur is ter beschikking van de lokale autoriteiten”, zegt Mieke Deweerdt van Crea-Langue. “We hebben nog geen kans gehad om met hem te praten.”

De organisatie benadrukt wel dat de 28-jarige chauffeur een ervaren begeleider was die in geen geval onder invloed was van drugs of alcohol.

Er werd ook geen enkel technisch mankement aan de minibus vastgesteld.

Ouders

De ouders van Wout Daelman reisden gisteren naar de plaats van het onheil. “Ze werden opgevangen door de Belgische consul”, zegt woordvoerder van Buitenlandse Zaken Marc Michielsen.

“Wij maken ondertussen alles in gereedheid om het stoffelijk overschot van de jongen naar België over te brengen. Dat zal waarschijnlijk woensdag gebeuren.”

De andere kinderen die betrokken raakten bij het ongeval zijn er intussen beter aan toe. De zwaargewonde Eva Vanderpoorten (13) is gisteravond in het ziekenhuis van Marseille met succes aan haar gezicht geopereerd.

Vier van de vijf lichtgewonde kinderen hebben het ziekenhuis al mogen verlaten. De kampgenoten van de verongelukte Wout Daelman zetten onder psychologische begeleiding het kamp verder.

Trauma in groep verwerken

“Volgens de specialisten kunnen zij deze traumatische gebeurtenis het best in groep verwerken”, zegt Mieke Deweerdt.

“Ook hun ouders vinden dat het kamp moet doorgaan. Eén van de volgende dagen volgt er nog een herdenkingsmoment voor Wout.”

.

Nu in het nieuws