Monitoren Speelplaneet vieren jubileum zonder vaste stek

In Dendermonde zijn de monitoren van speelpleinwerking De Speelplaneet hun tiende werkingsjaar gestart. Dat doen ze ook deze keer weer zonder vaste stek. De jongeren dringen er bij het stadsbestuur op aan om werk te maken van de beloofde vaste locatie.

Na tien jaar is De Speelplaneet een vaste waarde in Dendermonde. Op piekdagen verwelkomt ze meer dan 150 kinderen. Toch moeten de monitoren steeds verhuizen naar andere locaties om hun werking aan te bieden. Enkele jaren geleden kocht toenmalig jeugdschepen Leen Dierick (CD&V) een weide aan in de Galeidestraat. Die blijkt bij regenweer regelmatig onder water te staan en dus niet meteen bruikbaar te zijn. Het draineren van de bodem zou niet alleen erg duur worden, maar ook een lange procedureslag ontketenen.

Huidig jeugdschepen Marius Meremans (N-VA) wil niet bevestigen dat de piste van de Galeidestraat verlaten is. “We onderzoeken weliswaar enkele alternatieve locaties, maar meer kan ik daarover nog niet zeggen”, reageert hij. “Ik hoop later dit jaar alvast iets bekend te kunnen maken, want het is de bedoeling dat we tijdens deze legislatuur nog iets realiseren voor de jeugd. Ondertussen ondersteunen we de speelpleinwerking door het financieren van twee buslijnen, de monitorenvergoedingen en een tent in Baasrode.”

Jeugddienst

Naast De Speelplaneet zouden ook andere jeugdverenigingen gebruik moeten kunnen maken van de nieuwe infrastructuur. Er leven ideeën om bijvoorbeeld een jeugddienst en een soort verblijfplaats voor jongerenkampen mee te integreren.

Maar over de concrete invulling van dit jeugdproject wil de schepen nog niets kwijt. Volgens bepaalde bronnen zijn de omgeving van het sportcomplex en die van het Wastijnepark in Sint- Gillis-Dendermonde mogelijke alternatieve locaties.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio