Adempauze voor centrumproject

Met de heropening van de Herenstraat en Zwanenhoekstraat maandagavond is een einde gekomen aan de eerste grote fase van de centrumwerkzaamheden in Sint-Gillis-Waas. Tijdens de bouwvakantie kan het dorpscentrum even op adem komen.

Tijdens het buurfeest maandag- avond, ter gelegenheid van de heropening van de beide straten, klonken burgemeester Remi Audenaert (CD&V) en schepen van Mobiliteit Chris Lippens (CD&V) erg opgetogen. “De grootste en duurste werkzaamheden uit de geschiedenis van onze gemeente verliepen tot nu toe zonder klachten”, verklaarden beide heren eensgezind.

Voorbereiding

Volgens hen is dat te danken aan de lange en concrete voorbereiding, de goede fasering van de werkzaamheden, een doeltreffende informatie en een uitgekiende communicatie. De werking met straatverantwoordelijken speelde een cruciale rol in het vlotte verloop van de eerste grote fase van de werkzaamheden. “Door deel te nemen aan de werfvergaderingen, konden we kort op de bal spelen”, bevestigt verantwoordelijke Caroline Dullaert uit de Herenstraat.

Bouwvakantie

Na de bouwvakantie verandert het centrum van de gemeente opnieuw in een werf. Dan beginnen de werkzaamheden op het kruispunt van de Herenstraat met de Blokstraat en wordt het plein voor het gemeentehuis verder afgewerkt. Het busstation verhuist de komende maanden van de markt naar de Blokstraat.

“Hopelijk is het nieuwe Sint-Gillis-Waas tegen de septemberkermis van 2009 een feit”, lieten de politieke kopstukken zich ontvallen.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio