Kloostergebouw gaat tegen de vlakte

Kloostergebouw gaat tegen de vlakte

Kloostergebouw gaat tegen de vlakte

Print
Dendermonde - In de dorpskern van Grembergen ruimt een aannemer de laatste stenen van het vroegere klooster van de zusters Kindsheid Jesu weg. Het voormalige klooster en rusthuis ruimt plaats voor een nieuwbouwproject. Er komen bejaardenwoningen en een polyvalente zaal.

Wie na een tijd weggeweest te zijn weer in Grembergen komt, waant zich ongetwijfeld in een ander dorp. Naast de werkzaamheden aan de Dokter Haekstraat, is sinds deze week ook de eeuwenoude gevel van het klooster van de zusters Kindsheid Jesu volledig verdwenen. De zes laatste zusters, die in een vleugel van het nieuwe rusthuis verblijven, namen vorige maand al afscheid van Grembergen en verlaten donderdag de gemeente waar ze jaren hebben gewoond. Het valt heel wat parochianen zwaar om van dit alles afscheid te moeten nemen.

De afbraak gaat samen met de langverwachte sanering van de dorpskern van Grembergen. De gebouwen verkeerden al een tijdje niet meer in goede staat. De sociale woonmaatschappij Dendermondse Volkswoningen kocht de terreinen om er serviceflats te bouwen. Omdat de overheid hiervoor niet met subsidies over de brug kwam, worden dat nu een zestigtal aanleunwoningen voor bejaarden. Het aangrenzende rusthuis Sint- Antonius zal voor iedereen die dat wenst de dienstverlening verzorgen.

Dienstencentrum

De directeur vroeg ook een erkenning als dienstencentrum aan. Hierbij speelt het OCMW een bepalende rol. “Omdat wij al heel wat ervaring hebben met onze drie lokale dienstencentra, zouden wij dit voor onze rekening nemen”, legt OCMWvoorzitter Theo Janssens (sp.a) uit.

“Alles zit nog in een vroeg stadium, maar we hebben een werkgroep samengesteld die de mogelijkheden zal onderzoeken. We zijn alleszins bereid tot samenwerking. Het dienstencentrum zou komen in de vleugel die nu door de zusters verlaten wordt. In de nieuwbouw komt ook een polyvalente zaal.”

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio