Van Cauteren wil vrouwen in de straat

De partij Groen! wil dat de gemeente Hamme bij het kiezen van straatnamen meer vrouwen in de verf zet. Volgens de partij zou de gemeente zich op die manier als vrouwvriendelijk kunnen profileren.

Raadslid Hilde Van Cauteren (Groen!) is ontgoocheld. Bij de keuze van een straatnaam voor de nieuwe verkaveling aan de Hebbestraat in Moerzeke, werd alweer niet voor een vrouwennaam gekozen. De straat krijgt de naam Bliekstraat. Dat verwijst naar een populaire vis.

Waardering

“Door vrouwelijke straatnamen te kiezen kan de gemeente vrouwen meer zichtbaar maken” luidt het pleidooi. “Het zou ook aangeven dat vrouwen belangrijk zijn in de geschiedenis van Hamme en dat de lokale overheid hen waardeert.”

Van Cauteren herinnert eraan dat de CD&V- en Open Vldvrouwen voor de verkiezingen acties voerden voor meer vrouwelijke straatnamen. “Het is jammer dat daar nu niet meer aandacht aan wordt besteed. Ik heb niets tegen andere originele straatnamen. Maar als we moeten wachten tot alle aardgeesten en vissen de revue zijn gepasseerd, zal het nog lang duren voordat vrouwelijke straatnamen aan de beurt komen.”

Cultuurraad

Van Cauteren onthield zich bij de stemming over de nieuwe straatnaam. “Ik vraag dat de cultuurraad op zoek gaat naar geschikte vrouwennamen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio