Internationale schaakgrootmeesters komen naar Antwerpen

Internationale schaakgrootmeesters komen naar Antwerpen

Internationale schaakgrootmeesters komen naar Antwerpen

Print
Antwerpen - Met een deelnemersveld van acht internationale grootmeesters en twee Vlaamse internationale meesters mag het Antwerpse Inventichess-tornooi, dat van 23 tot en met 31 augustus plaatsvindt, terecht een plaats op de wereldschaakkalender opeisen.

De nummer twee Xiangzhi Bu uit China, de Nederlandse schaaklegende Jan Timman (lange tijd nummer drie op de wereldranglijst achter Anatoli Karpov en Gary Kasparov) en Bart Michiels en Geert Van der Stricht, twee landgenoten die jagen op een grootmeesternorm, zijn de opvallendste namen van dit tornooi.

Ondernemers

Naast het hoofdtornooi is er ook een jeugdtornooi waaraan vijf Belgische en vijf Nederlande beloften deelnemen en een tornooi voor Vlaamse ondernemers, met als opvallendste aangekondigde deelnemer Vlaams ministerpresident Kris Peeters.

Inventichess steunt ook het goede doel. Het tornooi vormt een uitgelezen kans om de vzw Anautica in de kijker te zetten. Deze vereniging wil verstandelijk en lichamelijk gehandicapte jongvolwassenen een eigen thuis geven en zodoende de ellenlange wachtlijsten omzeilen.

Intussen hebben al acht ouderparen in Schilde een (t)huis gevonden voor hun kinderen.

Inventichess 2008: 23-31 augustus, Oude Beurs 30-32 in Antwerpen.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio