Vrasenestraat bijna klaar voor heropening

Beveren-Waas - Het gemeentebestuur van Beveren plant de officiële opening van de vernieuwde Vrasenestraat op zaterdag 2 augustus. De aannemer moet de Chinese graniettegels nog met een beschermlaag bedekken.

De beschermlaag is noodzakelijk om de graniettegels beter te kunnen onderhouden. Door de tegels te behandelen, zullen oliën en vetten er zich niet in vastzetten en kan het vuil gemakkelijk met water verwijderd worden. De aannemer wil de werkzaamheden uitvoeren met zo weinig mogelijk hinder van doorgaand verkeer. Daarom zal de operatie ’s avonds gebeuren.

Droog weer

Vandaag wordt de winkelstraat overdag schoongemaakt. Donderdag tussen 19 en 2u wordt de beschermlaag aan één straatzijde aangelegd. Vrijdag op hetzelfde tijdstip volgt de andere straatzijde. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden, omdat het aanbrengen van de beschermlaag bij droog weer moet gebeuren.

“Het aanbrengen van de laag gebeurt onder hoge druk. Omdat er gewerkt wordt met stroom uit de marktkasten zal dit bijna geen geluidshinder veroorzaken”, verzekert het gemeentebestuur. Het verzoekt de bewoners ook om hun wagen in de garage of op een parking in de buurt te laten staan, zodat de Vrasenestraat volledig autovrij is.

Eenmaal de beschermlaag op de graniettegels is aangebracht, zijn de werkzaamheden in de Vrasenestraat helemaal achter de rug. Het gemeentebestuur stelt de winkelstraat opnieuw officieel open. Dat zal gepaard gaan met de onvermijdelijke toespraken en het bijhorende hapje en drankje.

De officiële opening van de Vrasenestraat vindt plaats op zaterdag 2 augustus om 11u.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio