Regentieplein in driekleur

Regentieplein in driekleur

Regentieplein in driekleur

Sint-Niklaas - Het Regentieplein en een deel van de Lindenstraat in Sint-Niklaas waren dinsdagochtend versierd met tientallen meters linten met de Belgische driekleur. Het is onduidelijk wie hiervoor verantwoordelijk is. Voorbijgangers stelden zich alleszins vragen.

In deze periode van Belgische crisis is het ongewoon om plots een opstoot van vaderlandsliefde mee te maken. De nationale feestdag van 21 juli ligt nog te veraf. Misschien dat de Vlaamse feestdag van vrijdag er iets mee te maken heeft? Een klein symbolisch protest? Het was alleszins een merkwaardig beeld dat voorbijgangers dinsdagochtend van het Regentieplein kregen voorgeschoteld. Onbekenden hadden ’s nachts het hele plein met rood-geel-zwart-gekleurde linten versierd. De linten in de Belgische driekleur hingen van boom tot boom rond het plein. Ook de Lindenstraat was versierd. Het blijft een raadsel wie erachter zit en wat precies de bedoeling is.

Buurtonderzoek

De politie startte dinsdagochtend met een buurtonderzoek. ”Ook wij zijn niet veel wijzer geworden. Het is ons totaal onbekend wie deze linten heeft opgehangen”, zei politiecommissaris Danny Piessens. ”We hebben geïnformeerd bij de stedelijke dienst Feestelijkheden, maar ook daar wisten ze van niks. We hebben de linten wel weggehaald. Het versieren van de openbare weg moet door de overheid gebeuren. We kunnen het niet laten gebeuren dat mensen zomaar wat op straat zou gaan uithangen.”

Op het Regentieplein staat een monument voor de oorlogsslachtoffers. Er vinden jaarlijks enkele herdenkingen plaats. Maar wat de Lindenstraat ermee te maken heeft, is nog een groter mysterie. Ook voorbijgangers stelden zich natuurlijk veel vragen. ”Komt de koning soms op bezoek?”, informeerde een Sint-Niklazenaar bij de politie...

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio