Terrasjesplein vervangt put

Midden juli start in het Waasland Shopping Center (WaSC) een eerste grote verbouwing van het complex. De put van de foodcourt maakt na minder dan vijf jaar plaats voor gelijkvloerse terrassen voor de horecazaken. De site wordt op 13 september heropend met een culinair festijn.

Het WaSC viert pas in het voorjaar van 2009 zijn vijfde verjaardag, maar toch wordt er nu al een grondige verbouwing uitgevoerd. “De foodcourt had tot nu toe nog niet het verhoopte resultaat”, geven algemeen manager Katrien Giebens en technisch manager Patrick Relecom toe. “Het hoogteverschil tussen de foodcourt en de omliggende horecazaken blijkt een drempel te zijn. In andere shopping centra is de foodcourt wel een succes.”

Het management wil de vrijgekomen ruimte omvormen tot een gezellig terrassengeheel voor de vijf omliggende horecazaken: Brasserie Entrée, Notre Blanche, Quick, Tast’Toe en Sbarro. “De foodcourt mist een gezellige sfeer. Passanten kijken in de borden van de mensen die er zitten. Vlaamse horecabezoekers hebben het meer voor gezellige terrassen op een plein. Dat effect willen we creëren tussen de Japanse tuin buiten en de centrale gang”, schetst het managersduo.

Attractie

Die gezelligheid wordt onder meer gecreëerd door vijf bomen van acht meter hoog en een kruin met een diameter van vijf tot zeven meter. De stammen zijn echt, maar de zijden blaadjes worden in de takken ingeplant. Tussen de terrassen zal een brede centrale gang lopen. De kindermolen wordt meer centraal geplaatst en krijgt een ander uitzicht om beter in het geheel van het winkelcomplex te passen.

“De verbouwingen worden uitgevoerd met zo weinig mogelijk hinder voor de klanten”, verzekert Relecom. “De afbraak van de muren rond de foodcourt en het opvullen van de put met beton zullen in het weekend van 10 augustus gebeuren. Er wordt dan ook ‘s nachts gewerkt. De werf wordt afgezet met dranghekken, zodat ze een tijdelijke attractie wordt voor de bezoekers.”

Vergiftigd geschenk

Zaakvoerder Jiri Nagels heeft met Notre Blanche en Tast’Toe twee horecazaken die er over twee maanden een terras bij krijgen. “Het winkelcentrum wordt veel gezelliger”, reageert hij. “De vraag is wel of de bijkomende ruimte geen vergiftigd geschenk wordt. Ik krijg er op elk terras dertig plaatsen bij. Dat betekent dat er personeel moet bijkomen. De te onderhouden oppervlakte wordt groter. Het wordt ook afwachten hoe de klanten zullen reageren.”

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio