Germinal Beerschot pakt zwerfvuil aan

Germinal Beerschot gaat tijdens het nieuwe voetbalseizoen extra inspanningen leveren om het zwerfvuil in en rond het stadion te verminderen. Ook komt er een selectief ophaalsysteem om plastic flessen en bekers te selecteren.

Het gaat om een proefproject in samenwerking met Ovam, Fost Plus en frisdrankenfabrikant Coca-Cola. De bedoeling is om het afval en zwerfvuil tijdens en na een wedstrijd te beperken en beter te verwerken. Op het einde van het voetbalseizoen wordt het project geëvalueerd en bij succes uitgebreid naar andere voetbalstadions.

Extra motivatie

Ovam hoopt dat het initiatief niet alleen in het stadion vruchten afwerpt, maar ook op de rest van het Kiel. Als het aan de afvalstoffenmaatschappij ligt, worden ook de cafés en de directe omgeving van het Olympisch Stadion bij het project betrokken.

“Ons doel is om het selectief verzamelen van afval bij een zo breed mogelijk publiek vanzelfsprekend te maken. Dat Germinal Beerschot het project trekt, kan daarbij voor sommigen een extra motivatie zijn”, zegt Ovam-woordvoerder Jan Verheyen.

Initiatieven

In het stadion zelf zullen speciale containers worden geplaatst en komen er acties om de supporters aan te zetten om flesjes en plastic bekers op de juiste plaats weg te gooien. “We plannen nog een aantal initiatieven, onder meer rond de aanpak van zwerfvuil rond het stadion.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio