Boom heeft er supportersclub bij

Boom heeft er supportersclub bij

Boom heeft er supportersclub bij

Boom - De Steenbakkers, met meer dan vierhonderd leden de grootste supportersclub van Rupel Boom, beslisten vorige maand om het lokaal van café Biljart te verlaten. Er zat een haar in de boter tussen enkele leden van het bestuur en de uitbater van het lokaal. Dat heeft geleid tot de oprichting van een nieuwe supportersclub De Honnefretters.

Tim Van Loock en Luc Van Bulck, twee bestuursleden van De Steenbakkers, gingen niet akkoord met de verhuizing uit café Biljart. Daarom besloten ze een nieuwe supportersclub in het café op te richten. Die kreeg de naam De Honnefretters. Van Loock en Van Bulck klopten aan bij Gilbert De Vos, met de vraag of hij het voorzitterschap van de nieuwe supportersclub op zich wou nemen. De Vos was lang voorzitter van De Steenbakkers en had de club naar ongekende hoogte getild. Twee jaar geleden doken er echter problemen op , met als gevolg dat De Vos zijn ontslag indiende.

“Toen Tim en Luc me kwamen polsen voor het voorzitterschap, heb ik enkele dagen bedenktijd gevraagd”, aldus de 69-jarige gewezen rijkswachter. “Twee maanden geleden onderging ik een zware rugoperatie waarvan ik nog niet helemaal hersteld ben. Maar ik draag Rupel Boom nog steeds hoog in het vaandel en dus besloot ik op hun aanbod in te gaan. Ik heb me voorgenomen om De Honnefretters te laten uitgroeien tot een grote en gewaardeerde

supportersclub.” Honderd leden

Na nog geen week tellen De Honnefretters al meer dan honderd leden. “En iedere dag zal het ledenaantal nog aangroeien. Tegen de start van de competitie rekenen we op minstens honderdvijftig aansluitingen”, reageert De Vos.

Naast voorzitter Gilbert De Vos, medevoorzitter Luc Van Bulck en secretaris-penningmeester Tim Van Loock werd Marc Speleman aangesteld als feestleider en Pierre Brems, die ook sponsort, als bestuurslid. De Honnefretters zullen samenwerken met Blue Corner, een andere supportersclub van Rupel Boom.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio