Mechelen feest met bekende meisjes

Mechelen feest met bekende meisjes

Mechelen feest met bekende meisjes

Mechelen - Op de Grote Markt weerklinkt op vrijdag 11 juli onder meer het Nederlandstalige liedjesprogramma ’Meisjes’ met Andrea Croonenberghs, Sabien Tiels en Sofie Van Mol. Karel Verbist regelt dit Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Mechelen al meer dan twintig jaar.

Karel Verbist werkt al sinds 1983 voor de stad Mechelen. Meer dan twintig jaar geleden rolde hij als het ware in de feesten. Zo houdt hij zich al even lang bezig met de coördinatie van de 11 juliviering.


Volksfeest

“In het begin stelde dat niet meer voor dan wat overdekte optredens. Daarna traden we met een volksfeest naar buiten. Omdat 11 juli samen viel met de kermis, besloot het stadsbestuur de Julifoor een weekend minder te houden. Zo kon het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op de Grote Markt plaatsvinden”, vat Karel de geschiedenis rond 11 juli samen.

Sinds de viering 'Vlaanderen Feest' heet, merkte Verbist heel wat veranderingen. “De Vlaamse subsidies die we sinds een zevental jaar ontvangen, verdeel ik als regionaal coördinator over feesten die tijdens de elfdaagse rond 11 juli plaatshebben. Dat kunnen zowel straatfeesten als optredens in het teken van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap zijn”, legt Karel uit.

Vlaggen

De Mechelaar is trots dat hij niet alleen de viering voor de nationale feestdag op 21 juli maar ook die voor de Vlaamse feestdag coördineert. “Het is een feestdag om als Vlaming extra fier op te zijn. Ik kies dan ook bewust voor een Nederlandstalige hoofdact. De laatste jaren begin ik te merken dat Mechelaars op 11 juli de leeuwenvlag uithangen. Dat vind ik een goed teken, zolang je ze niet aan racisme koppelt.”, gaat Karel Verbist voort.

De 58-jarige heeft voor zijn pensioen nog één wens. “Het zal volgend jaar waarschijnlijk de laatste keer zijn dat ik 'Vlaanderen Feest!' coördineer. Omdat 11 juli dan op een zaterdag valt, hoop ik er een langer feestprogramma van te maken, te beginnen na de markt. Toch wens ik vooral dat 11 juli ooit een vrije dag wordt”, besluit Karel Verbist.

Feestprogramma op Grote Markt:
- 19u: Flaumandrum Pipe Band
- 21.30u: ‘Meisjes’
- 23u: Vuurwerk

Meer info: 015-29.78.61
www.vlaanderenfeest.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio