Bewoners Matteottistraat hekelen vuilnisbelt

In de Matteottistraat, op een weiland achter de woningen met huisnummers 41 en 43, is door het inmiddels opgedoekte bouwbedrijf Maximus een stort gecreëerd. Volgens burgemeester Luc Van Linden (sp.a) gaat het hier evenwel om privégrond en kan het gemeentebestuur niet optreden.

“Het is niet prettig om iedere dag op zo’n vuilnishoop te moeten kijken”, zegt Ann Van den Eynde, een bewoonster van een flatgebouw in de Matteottistraat. “Je treft op het stort zowat van alles aan : een hijskraan, kruiwagens, steenslag, allerhande bouwmaterialen en vies afval. Ik ben het alleszins beu om met dit stort iedere dag geconfronteerd te worden.”

Onderzoek

Burgemeester Luc Van Linden werd op de hoogte gesteld van het probleem. “Het voormalige bouwbedrijf Maximus huurt dit weiland dat eigendom is van de kerkfabriek”, verduidelijkt de burgemeester. “Enkele jaren geleden is Maximus begonnen er allerhande bouwmaterialen te deponeren. Na de klachten van de buren heb ik me onmiddellijk in verbinding gesteld met Rik Pandelaers, de voorzitter van de kerkfabriek. Die heeft Via de politie is een onderzoekhet weiland afgesloten. Niemand heeft er nog toegang.”

Via de politie is een onderzoek gestart dat nu in handen is van het parket en een onderzoeksrechter. “Het is nu afwachten hoe het onderzoek uitdraait, maar het zou me niet verwonderen dat er door de betrokkene tot sanering moet worden overgegaan. Eén zaak is al positief: het ontstane stort is niet schadelijk voor de volksgezondheid”, aldus de burgemeester.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio