Zendmast komt naast voetbalterrein

Rijkevorsel - Gsm-operator Base mag van het gemeentebestuur van Rijkevorsel een nieuwe gsm-mast inplanten aan de Zuiderdijk, in de buurt van de voetbalterreinen van FC Sint-Jozef. Maar het project krijgt ook tegenstand.

De komst van een gsm-pyloon in Sint-Jozef-Rijkevorsel deed op de gemeenteraad heel wat aanwezigen de wenkbrauwen fronsen. De meerderheidsfractie SNR liet de gemeenteraad even schorsen om het agendapunt verder te bespreken. Uiteindelijk schaarde SNR zich toch achter de meerderheidspartijen sp.a, Gemeentebelang en VLD.

Oppositie

De oppositiepartijen CD&V en Groot Rijkevorsel ketsten de nieuwe gsm-mast af. Oppositielid Frans Hermans (CD&V) vroeg om het agendapunt uit te stellen. “De jeugd van Sint-Jozef weet niets van een gsm-mast. De gemeente plant de mast in aan de voetbalterreinen zonder de bevolking daarover in te lichten”, zei Frans Hermans.

Het raadslid vroeg het schepencollege om een openbaar onderzoek te organiseren, maar voor een dergelijke huurovereenkomst met Base is dat volgens de gemeente niet nodig. “De zendmast komt naast de voetbalterreinen”, wuifde burgemeester Gust Van De Mierop (Gemeentebelang&VLD) de kritiek weg. “Er staat ook al een zendmast op de kerktoren van Sint-Jozef. Daar heeft niemand iets op tegen.”

Base betaalt vanaf januari 2009 6.300 euro als huurprijs aan de gemeente.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio