Uitgebrande taverne gaat na negen jaar tegen vlakte

Op de hoek van de Aarschotsesteenweg en de Gustaaf Vandenheuvelstraat in Ramsel (Herselt) zijn machines dinsdag gestart met de sloop van taverne Beethoven. Een tiental dagen geleden reed er nog een auto binnen in de horecazaak, die in augustus 1999 uitgebrand is.

De voormalige taverne Beethoven, ook bekend als dancing Reigershof, stond te verkrotten nadat de horecazaak negen jaar geleden bij een uitslaande brand grotendeels vernield werd. Het gebouw stond onlangs weer in de kijker toen op 29 juni een auto dwars door de voordeur naar binnen reed en vuur vatte.

Door dat bijkomende incident rezen er vragen over de veiligheid en de stabiliteit van de constructie. De eigenaar ging daarom deze week over tot de sloop van het gebouw. De voorbije jaren was al enkele keren beslist om het gebouw af te breken, maar er kwam telkens iets tussen.

De buurtbewoners snakken echter al langer naar het weghalen van de uitgebrande horecazaak. Niet alleen was ze een kleine kankerplek geworden, ze benam ook een beetje het uitzicht op het kruispunt.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio