OCMW Hoogstraten moet plannen nieuw rusthuis hertekenen

Hoogstraten - Het OCMW van Hoogstraten moet de plannen voor het nieuwe woon- en zorgcentrum hertekenen. Het oude rusthuis mag niet in de nieuwbouwplannen worden opgenomen. Het dossier loopt minstens een halfjaar vertraging op.

“In 2007 kregen de ontwerpen voor een nieuw woon- en zorgcentrum hun definitieve vorm. De stedenbouwkundige dienst maakte nooit bemerkingen, tot enkele weken geleden plots aanpassingen nodig bleken”, vertelt Herman Verlinden (CD&V), interim-voorzitter van het OCMW. “De verbinding met het oude gebouw was te steil, architecturaal klopte het niet, de terrassen van de nieuwbouw zouden niet bij het oude gebouw passen en de keuken zou niet in de kelderverdieping kunnen.”

Opnieuw aan het werk

Dat betekent dat de architecten opnieuw aan het werk moeten. “Het oude gebouw wordt niet in het bouwproject opgenomen. De administratie, het dienstencentrum, de cafetaria en het restaurant moeten ook in het nieuw te bouwen gebouw worden geïntegreerd. Dat betekent dat er wellicht geen drie, maar vier verdiepingen komen. We zullen proberen om zo snel mogelijk te werken. Wellicht organiseren we in augustus nog een extra OCMW-raad om de nieuwe ontwerpen te bespreken en eventueel goed te keuren.”

De oorspronkelijke plannen werden gemaakt voor een capaciteit van 123 bedden. Het OCMW zorgde ervoor dat er 150 bedden mogen aangeboden worden. “Als er subsidies voor kunnen vrijgemaakt worden, passen we het gebouw aan die capaciteit aan. Het bouwproject kost dan per bed minder.” Het OCMW moet zich na de voltooiing van de nieuwbouw beraden over een eventuele herbestemming van het oude rusthuisgebouw.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio