Meer kinderopvang tijdens vakantie

Sint-Gillis-Waas - Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas organiseert in augustus vijftien bijkomende opvangplaatsen voor kinderen in deelgemeente Sint-Pauwels. Het hoopt daarmee tegemoet te komen aan het gebrek aan plaatsen in heel de gemeente.

De landelijke kinderopvang Stekelbees kan deze zomer 82 kinderen in de gemeente opvangen: 52 in Sint-Gillis-Waas zelf en 30 in deelgemeente De Klinge. De vraag naar opvang is veel groter dan dit aanbod. Veel ouders worden teleurgesteld.

Eenmalig

“Het gemeentebestuur besliste daarom om een eenmalige vakantieopvang te organiseren voor vijftien kinderen in Sint-Pauwels”, vertelt schepen van Sociale Zaken Marita Meul (CD&V). “Dit opvanginitiatief wordt van 4 tot en met 29 augustus ingericht in de opvangruimte op Klapdorp 9. Twee jobstudenten met een pedagogisch diploma zullen instaan voor de opvang. Zij worden bijgestaan door één of meerdere monitoren.”

Voorrangsregeling

Het tijdelijke opvangproject is alleen bedoeld voor kinderen van 2,5 tot en met 6 jaar. Ze kunnen elke werkdag van 6.45u tot 18.30u in de opvang blijven. Voor kinderen van personeel van de gemeentediensten, het OCMW of de politie en voor kinderen waarvan minstens één van beide ouders in de gemeente woont, wordt een voorrangsregeling toegepast.

Ouders kunnen nog tot 10 juli inschrijven voor de eenmalige kinderopvang. Ten laatste op 18 juli krijgen ze bevestiging van hun inschrijving. “Het aantal opvangplaatsen is beperkt tot vijftien”, benadrukt de schepen nogmaals.

Meer info: 03-233.62.24

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio