Tachtig ganzen onthoofd teruggevonden in Westerlo

Tachtig ganzen onthoofd teruggevonden in Westerlo

Tachtig ganzen onthoofd teruggevonden in Westerlo

Print
Westerlo - De politie Zuiderkempen vond maandagavond aan afrit Geel-West van de E313 in Oevel (Westerlo) een sluikstort met 80 kadavers van verminkte Canadese ganzen. De dieren waren onthoofd, hun poten waren geamputeerd en hun borst was weggesneden.
BR>

De dieren zaten in verschillende plastic zakken. De koppen van de ganzen bevonden zich niet tussen de kadavers. Politie Zuiderkempen riep de hulp in van medewerkers van het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder, om de kadavers te verwijderen. De politie maakte een proces-verbaal op voor sluikstorten, illegaal vervoer slachtafval, inbreuk op de jachtwetgeving en illegale slachting.

Geroofd

“Het ging om jonge dieren die niet konden vliegen. De borst was bij de vogels brutaal weggesneden. Het vermoeden bestaat dat de dieren als kuiken uit de natuur geroofd werden en opgekweekt in gevangenschap voor de vleesproductie”, vertelt Rudi Oyen van het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum. Het Voedselagentschap nam stalen van de kadavers. Dierengezondheidszorg Gent nam de stalen dinsdag mee voor onderzoek in het labo. Het opvangcentrum in Heusden-Zolder kreeg toestemming om de kadavers door Rendac te laten afvoeren.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio