Dierenarts daagt activisten voor kortgedingrechter

Dierenarts daagt activisten voor kortgedingrechter

Dierenarts daagt activisten voor kortgedingrechter

Print
Kontich - Myriam Vergult (Hondenliga) en Sabine van der Meer (Zwerfkat in Nood) voeren actie tegen de werking van de Antwerpse asielen. Kop van Jut is dierenarts Els De Belder, voorzitster van het asiel van Kontich. Die diende klacht in.

De Belder eist dat de lastercampagne tegen haar stopt en daagde de twee dinsdag voor de kortgedingrechter. De uitspraak volgt op 15 juli.

Petitie

Vergult en van der Meer lanceerden op internet een petitie om de wanpraktijken in het asiel van Kontich aan te kaarten. In juni volgde ook een betoging. Zij richten zich tegen dierenarts Els De Belder. “Het is onmogelijk haar los te zien van de wantoestanden. Zij komt er alleen om geld en post op te halen, maar bekommert zich niet om de dieren. Zieke beesten krijgen de kogel in plaats van een spuitje.”

“Veel mensen laten hun erfenis na aan de Dierenberscherming, en toch horen we vaak dat er geen geld is. Dat klopt niet, maar de fondsen moeten meer ten goede komen van de dieren”, aldus Vergult.

1000 euro

Els De Belder is de aantijgingen beu en daagde de actievoersters voor de rechter. Haar advocaat Bruno De Mulder vroeg de kortgedingrechter om de lastercampagne te stoppen. Per keer dat De Belders naam wordt vermeld, eist ze duizend euro. Noch de dierenarts, noch haar advocaat willen reageren voor de uitspraak op 15 juli.

Enkele sympathisanten van de Hondenliga voerden voor aanvang van het proces actie op de trappen van het justitiepaleis.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio