'Negationistische' De Wever laat zich niet doen door Le Soir

Het is oorlog tussen Bart De Wever en de Franstalige krant

Le Soir

. Het dagblad deinst er niet voor terug om de N-VA-voorzitter "negationistisch' te noemen en schuwt een mogelijke gerechtelijke vervolging niet.

jrosquin

Enkele maanden terug kreeg de Franse schrijver en filosoof Pierre Mertens een klacht aan zijn broek van De Wever omdat Mertens hem in een column in Le Monde "een negationistische leider" had genoemd.

Volgens de gerechtelijke politie zou De Wever af zien van verdere stappen als Mertens zijn excuses zou aanbieden, maar Mertens weigert dat resoluut.

Mertens krijgt nu de steun van Le Soir. Journalist Marc Metdepenningen geeft de filosoof in een opiniestuk gelijk en zegt "sereen af te wachten tot we naar de gerechtelijke brandstapel worden geleid door de onderzoeksrechter".

Le Soir liet eerder al zijn aversie voor de Vlaams-nationalistische politicus blijken. Le Soir maakte vorige maand onfrisse vergelijkingen tussen Bart De Wever en Adolf Hitler en de nazi's en schold hem uit voor "vergif".

De Wever liet dat niet zomaar over zich heen komen en stapte naar het Centrum voor Gelijkheid van kansen en Racismebestrijding. Daarop antwoordde het CGKR dat het in deze zaak juridisch-technisch niet mogelijk is om de racismewet in te schakelen. Hoedanook hekelt het CGKR een aantal uitlatingen van Le Soir over De Wever. De Wever toonde zich daar tevreden over.

MEER OVER Le Soir