Gemeentelijk museum verhuist niet naar Dacca-complex

Temse - Volgens gemeenteraadslid Bert Bauwelinck (sp.a) kan het gemeentemuseum van Temse best verhuizen naar het Dacca-complex. Dat staat sinds de verhuizing van de politie naar De Zaat gedeeltelijk leeg. Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) wil daar niets van weten.

Het gemeentemuseum in de Kasteelstraat is aan een grondige opknapbeurt toe. Het gemeentebestuur wil daar de volgende jaren 50.000 euro aan spenderen. Volgens Bauwelinck zijn dat “kosten op het sterfhuis.”

Het Dacca-complex, een eindje verderop in de Kasteelstraat, waar vroeger een textielfabriek en ook de burgemeesterswoning was, staat nu gedeeltelijk leeg”, zegt Bauwelinck. “De verhuizing van het gemeentemuseum naar het historisch waardevolle complex is zeker een mogelijkheid. Ik wil laten onderzoeken of het haalbaar is om het gemeentemuseum naar de ruimte over te brengen.”

Pennentrek

“In een pennentrek beslissen dat het ene gebouw niet deugd en het andere veel beter is, is niet ernstig”, zegt burgemeester Luc De Ryck (CD&V). “Dat zou een schoolvoorbeeld van wanbeleid zijn. Het is trouwens al lang geleden beslist dat het gebouw in het Dacca-complex zal worden verkocht.”

Uiteindelijk keurde de gemeenteraad het voorstel van Bert Bauwelinck om een haalbaarheidsstudie uit te voeren, af.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio