Gezette brulboeien en feeërieke eilandbewoners in Werchter

Ondanks het wisselvallige weer is Rock Werchter opnieuw aan het uitgroeien tot een erg succesvolle editie. Niet alleen zijn de concerten doorgaans van hoog niveau, voor organisator Herman Schuermans lijkt de sky ook the limit, want ook dit jaar worden er records gebroken.

jrosquin

Zo kondigde vervoersmaatschappij De Lijn aan dat ze naar alle waarschijnlijkheid een recordaantal mensen van en naar het festivalterrein zal vervoeren.

Vorig jaar waren er dat 118.000 op vier dagen tijd, maar De Lijn gaat er vanuit dat dit aantal maandag overschreden zal worden.

Girlpower

Op dag drie kwamen overdag niet de allergrootste namen aan bod, daarvoor was het wachten tot de late avond met de absolute headliner Radiohead.

Niettemin vonden er genoeg fijne momenten plaats op de wei van Werchter. De vrouwen zetten hun beste beentje voor met de gezette brulboei Gossip, het iets fijnere en des te lieflijke Britse meisje Kate Nash en de Schotse powergirl K.T. Tunstall.

De bom van The Hives

Te merken aan de joelende, springende en uitzinnige menigte deden de mannelijke artiesten daar echter zeker niet voor onder. The Hives kondigden al aan dat ze de boel zouden doen ontploffen en dat bleek niet echt gelogen te zijn na hun energieke set.

Rond de vooravond sloeg het noodlot echter toe en begon het licht te regenen. Maar om het in de woorden van Johan Cruijff te zeggen: 'Elk nadeel heb ze voordeel'. Het miezerige weertje zorgde voor de perfecte setting bij het sombere, weemoedige geluid van Editors (foto).

Betoverende set van Sigur Ros

Minder hard gitaarwerk bij de IJslandse band Sigur Ros, maar bombastisch was het zeker. Bij zonsondergang leverden de schriele eilandbewoners een fabuleuze, feeërieke set af om kippenvel van te krijgen.

Maar hoe goed ook, al deze groepen waren toch maar opwarmers voor de band der bands: Radiohead. Het verslag van dat concert brengen we u later.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio