Cinécafé schrapt technofuiven

Print
Herentals - Het Cinécafé in Herentals wil vanaf eind november het aantal fuiven stevig afbouwen. Vooral feestjes in het technogenre zijn niet meer gewenst, omdat die in het recente verleden vaak voor overlast zorgden in de buurt. Privépartijtjes zijn nog wel toegestaan.
Boenkeboenke

In tegenstelling tot sommige geruchten wil eigenaar Frank Rastelli de zaal van het Cinécafé in de Herentalse Zandstraat niet sluiten voor alle fuiven. “Ik heb mijn buik vol van het soort boenkeboenkefuiven die nogal eens voor hinder en problemen zorgden”, zegt hij. “Die wil ik daarom fors afbouwen.”

Vooral in de omgeving van de horecazaak in de Zandstraat gebeurden nogal eens baldadigheden en vandalisme. De agenda van het Cinécafé staat tot midden november volgeboekt met fuiven. Die kunnen zonder probleem plaatsvinden.

Optredens

“Daarna wil ik van het technogedoe en aanverwante genres af. Ik weet dat er nu een zekere vorm van paniek is onder de jeugd, maar dat is een beetje overdreven. Privé of verjaardagsfeestjes laat ik nog wel toe in de zaal.” Rastelli wil de ruimte ook meer benutten voor optredens. “Ook het café blijft open. Die openingsuren wil ik zelfs nog uitbreiden.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio