Vertel je vakantieverhaal!

Je geniet tussen de zon en de regen van de vakantie en je hebt beestig veel vakantieverhalen te vertellen? Deze website is gestart met een reispagina, speciaal voor de vakantieliefhebber. Vertel je onvergetelijke herinneringen aan onze lezers en snuif zelf de leuke sfeer op van hun belevenissen.

Wil je graag meedoen? Surf zeker een keer naar de reispagina en stuur een mailtje naar burgerjournalistiek@concentra.be als je ook een bijdrage wil leveren.


Lees hier alvast het vakantieverhaal van een groep motorrijders. Ze beleven de tijd van hun leven tijdens hun 'Tour de France'.

Een motorvakantie is een doe-vakantie omdat je van 's morgens tot 's avonds bezig bent. Elk uur van de dag doe je nieuwe indrukken op, elk uur kom je door of op plaatsen die nieuw voor je zijn. Als je met de motor op vakantie gaat zijn je dagen goed vol gepland: van ontbijt in de vroege morgen, een rondrit door de dag tot en met een after run party in de avond.

Tien bikers

Met tien bikers vertrokken we dit jaar richting Frankrijk. Het is steeds een dubbel gevoel als je vertrekt. Gedachten als 'kom ik nog wel terug thuis' overmannen de stoerste bikers. Maar eenmaal dit overwonnen is en je afscheid van je geliefde hebt genomen, ga je een avontuurlijke week tegemoet.

Doel

Het doel voor dit jaar was Frankrijk. "Georges du Verdon", met een ongelooflijk stukje natuur. Het ligt een dikke 1200 km van Limburg verwijderd. Via Luxemburg reden we naar Metz, Dijon, een tussenstop in Annecy en dan door naar Castellane.

Eerste stop in Annecy

Een pracht van een stadje zagen we na een 800 km: Annecy. Het is te vergelijken met ons Brugge, de vele smalle straten, de bruggetjes en een prachtig meer maken indruk op je. Een prachtig uitzicht op de oudere stad laat je de vele kilometers vergeten die je deze dag gemaakt hebt. Het is een zeer aanbevolen romantisch stadje, maar niet zo zeer als je met tien mannelijke motorrijders weg bent.

Annecy

Lees op de reispagina het vervolg van het verhaal van Albert Willems en bekijk ook het fotoalbum.

EeCoo

Nu in het nieuws