Lier bereidt zich voor op eerste Big Jump

Lier bereidt zich voor op eerste Big Jump

Lier bereidt zich voor op eerste Big Jump

Print
Lier - Voor de eerste keer neemt Lier deel aan de Big Jump van milieu-organisaties Green vzw, Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu. Actievoerders zullen er ter hoogte van de ’Peerdendrink’ aan de Lantaarnstraat in de Binnennete plonsen om de waterproblematiek op de kaart te zetten.

In heel het land duiken zondag om 15u actievoerders gelijktijdig in het water tijdens de Big Jump. De organiserende milieuverenigingen willen met die actie aandacht vragen voor proper en gezond water.

De waterkwaliteit is de laatste jaren gestaag aan het verbeteren. “Ook in Lier is de kwaliteit niet zo slecht," zegt de Lierse verantwoordelijke Dirk Van Laer. “We raden alle zwemmers wel aan om neus en mond goed dicht te houden, want drinken kan je er best niet van doen”, raadt van Laer aan.

Voor de fun
“Hoeveel volk er op gaat afkomen, is nog onduidelijk. Maar het is de bedoeling om de volgende dagen nog veel reclame te maken. Ik hoop dat we met enkele tientallen zullen zijn”, steekt Van Laer van wal.

“De actie is vooral voor de fun bedoeld en om het thema van proper water op de agenda te plaatsen. Diegenen die meedoen, zullen in ieder geval veel bekijks hebben. We plonsen in het drukste deel van Lier in het water en hopen dus op veel toeschouwers”, aldus Van Laer.

Lierenaars die mee willen doen, moeten zich zondag om 15u naar het centrale verzamelpunt op het Felix Timmermansplein begeven.

Lees hier over de Big Jump in Kasterlee!

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio