Heistse visclubs krijgen parking

Print
Heist-op-den-Berg - Heist heeft een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) gemaakt voor de vissport. Het RUP zorgt ervoor dat de visclubs niet langer zonevreemd liggen en het voorziet onder meer in een toegangsweg en parking voor die clubs.

“Het plan omvat het gebied gelegen tussen de Broekmansstraat, N10, Vijverstraat, Visserstraat en IJsvogelstraat op de grens van Booischot met Heist”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jef Marien (CD&V/N-VA).

“Door een onteigening voor openbaar nut zal een gemeenschappelijke toegang gerealiseerd worden. De visclubs BAC en Zoet en Zout beschikken momenteel over een voorlopige toegangsweg vanuit de Broeckmansstraat”, stelt de schepen. “Die toegangsweg kan in de toekomst evenwel onmogelijk gevrijwaard worden. Door de noodzakelijke onteigening kan een gemeenschappelijke parkeerruimte vlak bij de openbare weg worden gerealiseerd.”

Uniek

Zo’n RUP voor de vissport is uniek. De clubs zijn vrij om in het RUP te stappen. Het volledige plan ligt elke werkdag tot en met 30 juli tijdens de normale openingsuren ter inzage op de dienst ruimtelijke ordening, Kerkplein 15. Opmerkingen en bezwaren kunnen schriftelijk worden ingediend bij de Gecoro, Kerkplein 17 in Heist.

www.heist-op-den-berg.be (zoeken op gemeentediensten, ROHLL en RUP Vissport).

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio