Heffen zomert met Sofie

Heffen zomert met Sofie

Heffen zomert met Sofie

Print
Mechelen - Pop Heffen, een van de succesnummers van 'Heffen Zomert', heeft de nieuwste coversensatie The Expendables met Sofie Van Moll uitgenodigd. Mede dankzij de nominatie voor ’Dorp met toekomst’ kan het Buurtcomité Heffen Dorp een waaier aan activiteiten tegen kostprijs of minder aanbieden.

“Een nieuwe feestzaal zou dat plaatje nog completer maken, want we beschikken slechts over een klein zaaltje”, aldus Ward Bosmans van het buurtcomité.

“Onlangs hadden we hierover een positief gesprek met burgemeester Bart Somers. Hij zou het voorstel tijdens de begrotingsbesprekingen op tafel leggen.”

Want dat de Mechelse kleine deelgemeente leeft, hoeft sinds enkele jaren geen betoog meer. Het Buurtcomité Heffen Dorp wil tijdens de zomermaanden met wekelijkse activiteiten de sociale integratie en cohesie bevorderen. Dat leverde hen ook een nominatie voor ’Dorp met toekomst’ van de Landelijke Gilde op.

“Bewust gaan we voorlopig niet op zoek naar sponsoring omdat de verenigingen dit meer nodig hebben. Grote namen kunnen we niet uitnodigen, maar dankzij projecten als ’Dorp met toekomst’ en subsidies kunnen we toch heel wat laagdrempelige activiteiten aanbieden”, zegt Ward Bosmans van het buurtcomité.

Succesnummers

Heffen Zomert heeft zo een aantal succesnummers als een grote buurtbarbecue, de zeepkistenrace, het kampioenschap eieren gooien en Pop Heffen. “Dit moet het hoogtepunt van Heffen Zomert 2008 worden.

De coverband rond Sofie Van Moll bestaat nog maar goed een jaar, maar is al uitgegroeid tot de nieuwste sensatie. Met muzikanten van onder meer de Laatste Showband en Zap Mama brengen ze meer dansbare muziek dan andere covergroepen”, aldus Ward Bosmans.

Daarnaast treedt ook A Vibe, winnaars van de Maanrockrally in 2006, met Heffenaar Jesse Maes, op. Dj Constant Meulemans zorgt daarna nog voor ambiance op foute muziek. Pop Heffen op 20 juli is gratis.

Olympische Spelen

Nieuw dit jaar zijn ook een wielerwedstrijd (2/8) en de Olympische Spelen van Heffen op 8 augustus. “Ook daarin hebben we zoals altijd gestreefd naar diversiteit, van petanque tot tennis en bowling op de Wii”, besluit Ward Bosmans.

www.heffendorp.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio