Meerderheid Ranst wil geen nieuwe verkeersccommissie

Print
Ranst - De vraag om opnieuw een verkeerscommissie te laten vergaderen werd door zowel Groen! als N-VA en Vlaams Belang gesteund. Dirk van Nimwegen (Groen!) stelde voor om deze commissie twee keer per jaar samen te roepen.

“De meerderheid heeft de wijsheid niet in pacht. Het kan toch geen kwaad om over een belangrijk onderwerp met de oppositie te overleggen. Het lijkt erop dat de CD&V en Open Vldcoalitie verkeersveiligheid naar de achtergrond wil schuiven.”

Ook Lutgart van Dessel (N-VA) vond dat de vorige verkeerscommissie goed werk had geleverd. De schepen voor Verkeersveiligheid Sonja De Pooter (Open Vld) repliceerde: “Alle commissies zijn afgeschaft. Als jullie suggesties hebben over gelijk welk onderwerp, mogen jullie dat ons altijd laten weten. We hebben van bij de start van de coalitie afgesproken om niet meer met commissies te werken en we gaan dat niet veranderen."

Groen! vroeg de stemming maar verkreeg geen meerderheid om de verkeerscommissie weer op te starten. Daarop beloofde de Groen!- delegatie de verkeersproblematiek door middel van vragen tijdens de gemeenteraad alsnog frequent aan bod te laten komen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio