Provincie verdeelt 540.000 euro

Print
Brasschaat - Het jeugdsportfonds Camille Paulus deelt 540.000 euro uit. Antwerps gedeputeerde voor Sport Koen Helsen lichtte in het sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat de verdeling toe. Het basketbalproject Make People Move van Pieter Loridon krijgt 55.000 euro.

De provincie verdeelt 540.000 euro onder projecten en initiatieven van clubs, verenigingen, regio’s en scholen die een dossier hebben ingediend. “Het grootste bedrag gaat naar het project Make People Move dat jongeren aanzet tot basket in de vorm van tornooien op verschillende locaties in het Antwerpse”, zegt Koen Helsen.

Niet eenmalig

De volgende tornooien vinden plaats op 30 augustus in Merksem en op 21 september op de Meir in Antwerpen. De provincie verdeelt het geld over zeventig verschillende posten.

Belangrijk is het wervende karakter van het project en de herhaling. Helsen: “Het mag niet bij een eenmalig project blijven en verder rekenen we ook op de creativiteit van de indieners. Het mag niet elk jaar hetzelfde zijn. De projecten moeten kwalitatief ook verbeteren.”

Ook de Antwerpse voetbalclubs Germinal Beerschot en Antwerp vielen in de prijzen. Zij krijgen respectievelijk 35.000 en 25.000 euro voor hun jeugdwerking.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio