Johny Voners en Willy Claes samen op het podium

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Berendrecht en Zandvliet tellen vijf muziekverenigingen. In het kader van het vijftigjarige samengaan van de polderdorpen met de stad Antwerpen komt er een gezamenlijk concert met Willy Claes aan de piano en Johny Voners.

Onder het motto Samen en uniek zorgt Lillo op zaterdag 5 juli voor ophef.

“In de polder is muziek altijd van groot belang geweest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er nu nog vijf fanfares en harmonieën actief zijn”, zegt Sylvain Vliegen. “Het is nog nooit gebeurd dat fanfare- en harmoniemuzikanten samen op de bühne stonden. Om de 117 muzikanten te kunnen plaatsen, hebben we een podium nodig van meer dan 200m² en natuurlijk ook een aangepaste feesttent. We studeerden tien muziekstukken in en bij twee ervan begeleiden we Willy Claes aan de vleugelpiano.”

Programma

De muziekhappening begint om 14u aan het haventje met een optreden van het Burundees trommelkorps Bekribu. De Konincklyce Fanfare van Lillo Statie Gare zorgt voor een ludieke verwelkoming en om 15u begint het concert. Om 19u treden Johny Voners en Willy Claes samen op. Een zweefmolen uit 1920 zorgt voor retrosfeer.

Er is ook gratis busvoer. Om 13u vertrekt een bus aan de Verbroedering in Zandvliet en via de Solftplaats rijdt die muziekliefhebbers naar Lillo.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio