Antwerpen hoofdstad van de tango

Antwerpen hoofdstad van de tango

Antwerpen hoofdstad van de tango

Print
Antwerpen - Het zomertangoseizoen nam donderdagavond een vliegende start in de Spiegeltent aan het Noordkasteel met live-muziek van Mala Tinta.

Een grote ronde romantische, van hout en glas, gemaakte tent met een centrale dansvloer, met intieme loggia’s errond. Het publiek was extra feestelijk uitgedost, want er werd geopend met een heus galabal. Het Nederlandse tangokwartet Mala Tinta, een orkest met een internationale uitstraling en soms eigenzinnige maar toch heel dansbare interpretaties van de tango, speelde ten dans.

Retrosfeer

Tango aan de Stroom organiseert elke donderdagavond tot vier september een tangosalon in retrosfeer, telkens rond een ander thema. Elke vrijdagavond vanaf 20.30u is er openluchttango van Alma Ardiente aan het Boudewijnmonument op Linkeroever. Bewust veel kleinschaliger, maar daarom niet minder sympathiek.

Initiatie

Kattendijktango is een evenement aan de Kattendijksluis, dat stilaan tot ver over de grenzen bekend is. Het start dinsdagavond 8 juli vanaf 19.30u met initiatie en vanaf 20.30u met vrij dansen. Op donderdag is er daar wereldmuziek. Je moet echt geen doorwinterde danser te zijn om te bewegen op de zwoele tonen van de bandoneon. Er is geregeld gratis initiatie en je kan zelfs een spoedcursus bij Tango aan de Stroom volgen.

www.tangoaandestroom.be

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio