“Dit was tien jaar geleden”

“Dit was tien jaar geleden”

“Dit was tien jaar geleden”

Schelle - In Schelle stond de omgeving van de Sint-Petrus- en -Pauluskerk helemaal blank. Dat dit tien jaar geleden was, is de beste toets dat het noodweer in de Rupelstreek extreem lelijk huis hield.

De kerkomgeving was lang een klassiek pijnpunt, maar sinds de bouw van een pompstation aan de Vliet had er - op één uitzondering na - zich geen wateroverlast meer voorgedaan.

Op voorzien

Mieke Henderickx, zaakvoerster van tuincenter R&S over de kerk, beleefde het na tien jaar opnieuw. In een pand naast de kerk waar ze ook een filiaal van begrafenissen De Cock runt, kreeg ze water te slikken. Toch verliest ze er de glimlach niet bij. ”Vroeger liepen we tot drie keer per jaar onder water. En we zijn er nog altijd op voorzien. Na tien jaar zijn we nog niet vergeten hoe we het moeten doen. We hebben de kelder dichtgemaakt. De schade is beperkt.”

Ook de kerk zelf liep onder water en in de Kerkhofstraat kreeg een vijftal woningen water binnen. ”Het was uitzonderlijk, maar over één ding willen we toch meer duidelijkheid”, zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V/N-VA). In principe zijn er twee pompen om het water van de rioleringen te controleren, maar slechts een tegelijk treedt in werking. Mogelijk ligt daar een verklaring. Anderzijds is het zo dat vanuit de Steenwinkelstraat nog alle regenwater naar het centrum loopt. In 2010 wordt dit afgekoppeld en rechtstreeks naar de Bovenvliet gestuwd. Dat is de laatste grote ingreep die ons nog te doen staat.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio