Massaal protest tegen uitbreiding De Vocht

Rumst - BVBA De Vocht heeft een nieuwe milieuvergunningsaanvraag ingediend voor het sorteren van afval aan de Steenweg op Waarloos in Reet. De hoorzitting hierover werd massaal bijgewoond.

BVBA De Vocht kreeg twaalf jaar geleden de toelating om in Reet bouwafval te sorteren. Daarin stond vermeld dat 400 ton sloopafval mocht worden gestockeerd. Omdat het bedrijf zich aan de voorschriften hield, kreeg het in 2001 een uitbreiding tot 1.000 ton en dat voor een periode tot 2016.

Momenteel loopt er een onderzoek naar aanleiding van een nieuwe aanvraag tot verlenging, uitbreiding en vernieuwing. Het Rumstse gemeentebestuur organiseert in zo’n geval traditioneel een hoorzitting.

Geschrokken

Milieuambtenaar Fried Happaerts schrok zelf van de hoge opkomst van omwonenden in het zaaltje van het Trefcentrum Oud Gemeentehuis. Zowat alle aanwezigen kloegen over lawaai-, geur- en stofhinder. “We zouden hier eigenlijk niet moeten zitten voor een mogelijke uitbreiding maar voor de sluiting van het bedrijf”, vatte Mieke Poppe van de wijk Beekvelden het protest samen.

Zaakvoerder Jan De Vocht luisterde naar de opmerkingen en beloofde maatregelen. Hij gaf zelfs zijn gsm-nummer om hem te verwittigen als er klachten waren. Dat deed ook milieuambtenaar Fried Happaerts die tegen 20 juli een uitgebreid verslag van de vergadering aan het schepencollege moet bezorgen, dat op zijn beurt een advies aan de deputatie moet afleveren.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio