Muziek op vrijdag in Deurne

Deurne - Het district Deurne organiseert dit jaar opnieuw gratis Vrijdagconcerten. De reeks loopt vanaf vanavond tot en met
5 september in het openluchttheater van het Rivierenhof. Dit jaar is het dubbel genieten, want ook ’s namiddags is het feest. Vanavond bijt de feestfanfare Orchestre International du Vetex de spits af.

Het muzikale gedeelte van de Vrijdagconcerten is uiteenlopend en brengt muziek van over de hele wereld naar het park. Klanken vanuit Oost-Europa, afgewisseld met zwoele muziek uit het Zuiden tot de grote sterren van eigen bodem als Rocco Granata en Will Tura. Een extraatje dit jaar is ook een avond met stand-upcomedian Freddy De Vadder.

Dit jaar zijn er ook een aantal concertnamiddagen voor mensen die ’s avonds rustig thuis willen blijven. Deze namiddagen worden verzorgd door Radio Minerva.

Programma

Blikvanger is het oudst spelende dansorkest The Ramblers. Deze groep staat al tachtig jaar op de planken. Bij de voorstelling van het programma was nog niet geweten in hoeverre dit orkest nog in de originele bezetting speelt.

Ook nieuw dit jaar is dat de 11 juliviering in het programma verweven wordt. In de namiddag treden de Laureaten van de Kunst, Hans Van Kerckhoven en An Lauwereins, op. Onder de noemer the fiddler and the diva brengen ze een licht klassiek programma.

's Avonds zal niemand minder dan Will Tura op het podium staan. Hij wordt begeleid door een groot orkest en een extra blazerssectie. Er is ook nog een optreden van stadsdichter Joke Van Leeuwen.

De vrijdagconcerten worden aangeboden door het district Deurne in samenwerking met het cultuurcentrum. Het namiddag-programma begint om 14u. Het avondprogramma om 20.30u.

Meer info: www.deurne.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio