Blaffend naar de overwinning

Blaffend naar de overwinning

Blaffend naar de overwinning

Brecht - Zondag neemt DTC Brecht deel aan het Europees Kampioenschap flyball in Tsjechië. Vorig weekend speelden ze in Sint-Lenaarts hun laatste voorbereidende wedstrijd. Voor een keer zijn de sportieve helden geen mensen, maar honden!

Flyball is een estafettewedstrijd, waarin twee ploegen van vier honden het tegen elkaar opnemen. De hond moet zo snel mogelijk vier sprongen maken, een tennisbal nemen en dan weer vier sprongen terug maken. Is hij over de finish, kan de volgende hond vertrekken.

Veertig leden

Voorzitter Luc Fransen is al twaalf jaar met flyball bezig. Eind 2007 richtte hij met andere hondenliefhebbers het Dog Training Center Brecht (DTC) op, dat veertig leden telt. Hij is heel blij dat op 6 juli twee teams van DTC Brecht aan het Europees Kampioenschap kunnen deelnemen. “Flyball vraagt veel oefening. Wij trainen op woensdag en op zondag. Zaterdag trainen we ook nog op gehoorzaamheid.”

In de wedstrijden is het aflossen belangrijk, het is precisiewerk. ”De start is zoals bij een formule 1-race. Je moet elkaar aanvoelen, anders loopt het mis. Onze snelste tijd is 16,83 seconden. Alle rassen mogen meedoen, maar de bordercollie is de beste. Op zijn vijfde is de hond in topvorm. Zelf heb ik twee bordercollies, maar ze zijn al op pensioen.”

Opgesplitst

DTC Brecht heeft haar lokalen in de Groenstraat in Sint-Lenaarts. Op het oude stort van Igean huren zij een terrein van de gemeente. Zondag speelden ze daar hun laatste voorbereidende wedstrijd en namen ze afscheid van hun supporters.

Omdat de teams van DTC zijn afgescheurd van een andere hondenschool, hebben ze al heel wat ervaring. ”We spelen onder de Belgische Flyball Belge (BFB), een vereniging waarbij alle leden en teams zich kunnen aansluiten, ook de teams van de KKUSH(Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus).

Omgekeerd mogen de leden van andere bonden niet deelnemen aan wedstrijden van Sint-Hubertus. Onlangs werd er in alle Europese landen nochtans een charter ondertekend dat iedereen op alle wedstrijden moet worden toegelaten. Hierdoor is de competitie jammer genoeg opgesplitst.”, betreurt voorzitter Luc Fransen.

www.dtcbrecht.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio